ikon ikon ikon ikon

logo

E-mail: info(kukac)mecsekzoldut.hu
Tel.: 06- 20-9890-398

A Mecsek Zöldút Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja!

Pécsi Cirfandliban pácolt medvehagymavirág (a Medvehagyma Fesztivál finomságai 10.)

Print Friendly, PDF & Email

Hozzávalók:

  • 7 dl bor
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl 10%-os ecet
  • szemes bors
  • babérlevél
  • 1 liter medvehagymabimbó
  • ízlés szerint chilipaprika

A bort a cukorral, az ecettel, a szemes borssal, a babérlevéllel felforraljuk, majd beleöntjük a medvehagymabimbót. Megvárjuk, míg újra forrni kezd. Ínyencek tehetnek bele chilipaprikát is, akkor jó csípős lesz. Lezárjuk a hőt alatta és letakarva hagyjuk 24 órát állni. Utána újból felforraljuk és még forrón üvegekbe tesszük. Tetejére olajat öntünk, száraz dunsztba tesszük.
Kitűnő a nyári salátákhoz, mártásokba, pikáns levesekben, főtt húsokhoz, natúrszelethez…