Hozzávalók 20 db-hoz:
- 30 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár a töltéshez
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojás sárgáját, a vajat/margarint és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére egy egészen kicsi pogácsa szaggatóval lyukat szúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Majd egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál baracklekvárral összeragasztunk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept forrása: http://aranytepsi.blogspot.hu/2015/04/tojaslinzer.html