ikon ikon ikon ikon

logo

E-mail: info(kukac)mecsekzoldut.hu
Tel.: 06- 20-9890-398

A Mecsek Zöldút Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja!

Kővágótöttös

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt Látogató!

Ön az internet adta lehetõségnek köszönhetõen rátalált egy Baranya Megyei kistelepülésre KÕVÁGÓTÖTTÖSRE. Kérem, ismerkedjen meg múltunk, jelenünk egy-egy általunk fontosnak tartott epizódjával.

Igyekeztünk szemléltetni Kõvágótöttös község távolabbi és közelmúltját, hogy tudott egy kis település élni az önkormányzatiság adta lehetõségekkel, hogy tudott talpon maradni a bányabezárások után. Miért van az, hogy egyre többen rácsodálkoznak a Pécstõl mindössze 13 km-re fekvõ Mecsekaljai településre, s fogalmazódik meg egyre többekben az elhatározás – „Én itt szeretnék élni” S ezek már a jelen és a jövõ kérdései, s a válaszokat az itt élõknek és a hozzánk csatlakozóknak már közösen kell megadni.

Ha teheti, látogasson el hozzánk személyesen is, térjen be az önkormányzati támogatással felújított Római Katolikus mûemlék templomba, a gyerekek a festõi szépségû völgyben kialakított játszóteret használhatják, a nagyobbak és felnõttek a sportpályán tölthetik el a szabadidõt. Az Önkormányzatnál mindig talál segítõkész személyt, aki az esetleg felmerülõ kérdésekre választ fog adni.

Ha pedig az elsõ benyomások után úgy érzi, hogy szívesen eltöltene még 1-2 napot Kõvágótöttösön, a Közösségi Házban levõ e-Magyarország ingyenes internet hozzáférési lehetõségrõl értesítheti hozzátartozóit.

A személyes találkozás reményében:

Üdvözli Önt:   Vizslár Irén

Önkormányzat

Kõvágótöttös Önkormányzata az Orfû Hivatalhoz tartozik.
Hivatal székhelye: Orfû, Széchenyi tér 1. Elérhetõsége: 72/598-110

Turizmus

A község környéke és területe az i.e. III. század második felében a kelták által megszállt terület volt. A község határában elterülõ honfoglalás korából való földvár – Murut-vára – található. Még feltárásra vár. Mellette elhaladva faluból gyorsan megközelíthetõ gyalog a Jakabhegyen található látványosságok – Babás szerkövek, Pálos kolostor, Sasfészek, Zsongorkõ kilátó – ahonnan elénk táruló látvány mindenért kárpótol és láthatjuk falunkat és a környezõ településeket. Gyalogosan sincs messze Orfû, Abaliget.

2004-ben felújított és átadott – Községpince /régi tanítói lakás alatti pince/ – az Önkormányzat épülete alatt fogadja az idelátogatókat borkóstolásra